Posted By nadja
Välja tv-spel eller mobilspel?

I dag blir det allt mer populärt att spela olika typer av spel. Det är både datorspel, onlinespel, mobilspel, tv-spel och mycket annat som lockar. Många gånger har man inte varken tid eller pengar till att spela på alla plattformar men vad bör man egentligen välja? Om man står i valet och kvalet mellan ett tv-spel och ett mobilspel finns det en del saker man kan behöva fundera över.

Kommunikation i spelen

I de allra flesta multiplayerspel kan man kommunicera med andra spelare på olika sätt. I ett enspelarspel kör man bara mot eller med sig själv och då behöver man inte kommunicera. När det gäller mobilspel och tv-spel sker kommunikation i regel på samma sätt, antingen via chatt eller via röst. Om man spelar via mobilen kan man använda ett par samsung hörlurar för att underlätta kommunikationen. När det gäller tv-spel finns det i de allra flesta fall också hörlurar, mikrofoner och headset som passar till de flesta konsoler. Det går med andra ord att kommunicera i spelen oavsett vilken plattform man väljer att spela på.

Stor eller liten skärm?

En sak som skiljer de båda plattformarna åt relativt rejält är skärmen man spelar på. När det gäller tv-spel tittar man på en tv-skärm, när man spelar i mobilen är skärmen inte större än telefonen. Mobilspel går dock i de allra flesta fall också att koppla samman med en dator eller tv, men det krävs extra adaptrar eller program för det. Om man vill kunna spela på en stor skärm med en gång är alltså tv-spel att föredra. Har man problem med synen är det absolut inte bra att sitta och koncentrera sig på en liten mobilskärm under flera timmar.

Fördelar med tv-spel

En fördel med tv-spel är att det finns väldigt många olika konsoler att välja mellan. Det finns också spel i de allra flesta genrer. Här finns både bilspel, jaktspel, hästspel och en hel del annat. Konsolen kan också användas för att lyssna på musik och man kan spela flera spelare samtidigt om man har extra handkontroller. Det gör att hela kompisgänget kan spela mot varandra. Nackdelen är att man blir relativt fastlåst. Man kan till exempel inte spela på bussen och det kan vara svårt att ta med sig konsolen, kablar med mera om man vill spela hos en kompis.

Fördelar med mobilspel

Med mobilspel kan man spela var man vill. Spelen har oftast kortare banor och det sparas i regel så fort man stänger ner spelet. Det gör att man kan spela på bussen eller när man står i kö. Det är dock oftast inte möjligt att spela flera personer på en och samma mobiltelefon och dessutom är skärmen mycket liten.

lizen