Posted By nadja
Tips inför val av spelkonsol till barn och ungdom

Det finns en uppsjö av olika spelkonsoler att välja mellan för alla de som vill köpa en sådan på Shopello eller annan liknande butik. Alla dessa val gör det svårt att veta vilken typ av konsol som man egentligen har mest nytta av och som täcker ens barns spelbehov. Visserligen finns det massor av spel till surfplattor och mobiltelefoner, men det blir en bättre spelupplevelse om man använder sig av spelkonsol istället.

För de yngsta

En bra början för barn när de är lite mindre är att spela på en Nintendo Switch där det finns många spel att välja mellan, som exempelvis ”Mario Cart” och ”Mario Oddysey”. Det gör att barnen redan från tidig ålder kan träna på att tänka strategiskt och får det lättare att koncentrerar sig.

Fördelen med Switch är att det går att spela både på tv:n och med en handkonsol, genom att bara byta spelläge på konsolen. Detta spel kan många i familjen ha roligt med, både stora som små och det går att koppla ihop flera kontroller till ett och samma spel. Det enda som behövs är Joy-Conkontroller i så fall.

För de större

När det kommer till de barn som är lite äldre så är ett bra tips att välja en PlayStation 4 Pro. Spelkonsolen är inte bara kraftfull, utan också mycket användarvänlig, samt att det finns ett stort spelutbud, vilket innebär att man får mycket för pengarna. Just för tillfället är PlayStation 4 Pro den konsolen som är populärast bland de äldre barnen, vilket betyder att barnens kompisar förmodligen också har en. Detta i sin tur innebär att barnen kan spela mot och/eller med sina vänner via nätat.

Grafiken i denna konsol är bättre än tidigare versioner eftersom den har en grafikprocessor som är dubbelt så snabb, samt att spelkonsolen stöttar både HDR och 4K. Alla dessa funktioner gör att spelupplevelsen blir unik och utöver det vanliga. Fördelen är att de flesta spelen kan spelas av två personer samtidigt och på samma skärm. Detta gör att man kan umgås på ett helt annat vis och samtidigt har kul.

För de äldsta

När barnen har blivit ungdomar så är det Xbox One X som gäller och det är faktiskt den spelkonsol som är mest kraftfull i världen, än så länge. Xboxen har HDR-stöttning, ger ett 4K-innehåll och 60 bilder per sekund. Utöver att spela på boxen kan man använda den till att streama ner filmer och serier i 4K.

Dessutom är Xbox One X betydligt tystare om man jämför med PlayStation 4 Pro. I boxen går det att lagra på USB 3,0-hårddiskar som är externa, och den har även en UHD-Blu Ray-spelare. Alla funktioner gör att man har en konsol med många möjligheter, den kan således användas som ett mediacenter i vardagsrummet, vilket gör att alla i familjen har nytta av konsolen.

lizen