Posted By nadja
Spelstudios och utgivare aktiva just nu

EA och mikrotransaktioner

Electronic Arts (EA) är ett amerikanskt tv-spelsföretag som under sin karriär

köpt upp flertalet andra spelstudios; bland annat BioWare och svenska DICE. EA hamnade i ett stort blåsväder i och med deras release av Star Wars Battlefront II (2017) där ett stort fokus låg på mikrotransaktioner. Spelare över hela världen ansåg att detta var ett girigt drag som på ett negativt sätt påverkade spelbarheten av denna efterlängtade uppföljare till 2015 år Star Wars Battlefront.

CD Project Red

I Polen finner vi CD Projekt Red, skaparna av The Witcher serien, som är baserat på bokserien från den polska författaren Andrzej Sapkowski. Deras mest aktuella projekt är ett spel baserat på ett minispel från The Witcher 3 (2015). Gwent: The Witcher Card Game heter spelet som har funnits som en betaversion sedan 2016. Spelet förväntas ha release under 2018 och är ett samlarkortspel med tema från The Witchers värld.

Ubisoft

Ubisoft, idag kanske mest kända för sin enormt framgångsrika spelserie Assassin’s Creed, är en fransk spelutvecklare och speldistributör som grundades 1986. Förutom Assassin’s Creed kan Ubisoft skylta med att vara utgivare åt spelserierna Rayman, Far Cry och Prince of Persia. Sett utifrån den amerikanska och europeiska marknaden är Ubisoft det fjärde största spelföretaget.

lizen