Posted By nadja
Så skapar du TV-spel & Mobilspel

Har du en briljant spelidé som du vill förverkliga? Då kan du läsa vidare. Spelutveckling är en komplicerad men spännande process med många olika element. Från idé till lansering är det många steg. Idé, design, grafik, utförande och själva mjukvaran är några viktiga komponenter när du utvecklar spel. Många olika expertområden är involverade i spelutvecklingsprocessen vilket gör det intressant och komplext. Här kan du läsa mer om hur du förverkligar din spelidé.

Spelidé

Många som kommer på bra spelidéer gillar själva att spela TV-spel och mobilspel. Idén föds ofta under eller efter spelandet. Kanske är det något du saknar på spelmarknaden? Kom ihåg att alla populära spel, inklusive svenska Candy Crush och Minecraft, började som en idé. Förutom själva spelidé är det viktigt att tänka igenom hela spelet, det vill säga hur det ska spelas och hur det ska se ut.

Grafik & Bildkoncept

Du bör vara beredd på att det tar lång tid att gå från idé till verklighet. Efter idéstadiet kan det vara bra att hitta en fullservice samarbetspartner för spelutveckling. Företaget Beetroot erbjuder tjänster inom WordPress-utveckling och speldesign samt annan nödvändig kompetens relaterad till spelutveckling. Om du inte har mångårig erfarenhet av spelutveckling är det bra att komma i kontakt med en erfaren samarbetspartner redan vid ett tidig stadie. Beetroot har ett omfattande nätverk och kunskap om de olika spelteknologierna, enheterna och motorerna. De hjälper även till att rekrytera ett team som kan dedikera hela sin tid åt din spelutveckling om du önskar det. Beetroot är ett socialt IT-företag som grundades av entreprenörerna Andreas Flodström och Gustav Henman år 2012. Sedan dess har de erbjudit mjukvaruutveckling genom deras Beetroot Academy i Ukraina. Idag har de vuxit till ett stort företag med 450 personer fördelat på kontor i Ukraina och i Sverige. De hjälper dig även att ta fram design, grafik och bildkoncept till din spelidé. Det är viktigt att ha i åtanke att speldesign och grafik är ett mycket omfattande jobb som bland annat kan inkludera 2D- och 3D-animering, annan form av animering och texturer. Man brukar säga att en spelgrafiker ansvarar för den visuella biten av spelet.

Mjukvara

Spelindustrin är fascinerande och växer snabbt. Den svenska spelutvecklingen anses vara en av de främsta i världen med flera olika typer av spel. Avancerade konsolspel, mobilspel, VR och AR är några av de områden där den svenska spelindustrin utmärker sig. När du utvecklar ditt TV-spel eller mobilspel är det viktigt att ha i åtanke att det finns många olika vägar att gå. Det finns olika typer av spelprogrammering och spelutvecklare bör ses som problemlösare som ger spelet liv och rörelse. En erfaren samarbetspartner kan guida dig rätt.

lizen