Posted By nadja
PC

Datorspel och tv-spel brukar särskiljas eftersom plattformen de spelas på skiljer sig ganska radikalt. En PC, jämfört med en konsol (exempelvis Xbox eller Playstation), har en ständigt föränderlig hårdvara som både spelare och spelutvecklare behöver förhålla sig till. Även om det nu för tiden är möjligt att spela på en dator med hjälp av valfri handkontroll så är ändå den främsta kontrollmetoden tangentbord och datormus. Dessa hjälpmedel är ofta att föredra vid vissa typer av spel såsom first-person-shooters (FPS) och strategispel där antingen precision är av yttersta vikt eller mängden kommandos underlättas med hjälp av antalet knappar till förfogande.

Exklusiva spel för Dator

Det talas ofta om exklusiva spel till antingen Playstation, Xbox eller Nintendo. Denna jargong är inte lika tydlig gällande PC, även om det också här finns exklusiva spel. De flesta av dagens MMORPG (massive multplayer online roll-playing games), det vill säga onlinerollspel med stor spelarbas, är främst spelade på PC. Här hittar vi spel som World of Warcraft () och Defence of the Ancients ().

E-sport

E-sport bli mer och mer accepterat som en sport och fler och fler personer blir intresserade av det. Några av de mest populära e-sporterna innefattar DOTA () och CS:GO (). Ett av de senaste spelen att äntra scenen för e-sport är Overwatch (2016) skapad av Blizzard. Ett av lagen som tävlar i Overwatch är Florida Mayhem som till stor del består av svenska spelare. Sverige är även representerat i andra lag här och där, men det land som står för de flesta spelarna i Overwatch League (OWL) är Korea med över en tredjedel av spelarbasen.

lizen