Posted By nadja
Den svenska spelmarknaden

Sverige är ett framgångsrikt land gällande bland annat musikexport och filmarbetare. Även inom tv-spel finns en hel del att finna, med bland annat DICE som utvecklat den kritikerrosade Battlefield spelserien och Massive Entertainment med Assassin’s Creed: Revelations och Far Cry 3 vid bältet. Det finns även mindre spelutvecklare som nedan kommer belysas mer.

Coldwood Interactive & Hazelight

Coldwood Interactive grundades redan 2003 i Umeå och deras senaste spel att få release är Unravel (2016) där man spelar som en liten figur gjord av garn som måste navigera sidoscrollande banor med svensk natur som estetik. Tar man sig söderut, ända ner till Stockholm så kan man (förutom DICE och andra större företag) hitta Hazelight med josef Fares i spetsen. Efter succén med Brothers: A Tale of Two Sons (2013) valde Fares att starta spelstudion Hazelight där de precis är i färd med att slutföra produktionen av det kooperativa spelet A Way Out.

Gamereactor

Förutom spelutvecklare och spelstudios finns även behovet av journalistik och att bevaka spelvärldens nyheter. I den änden kan vi främst finna Gamereactor som med sina 20 års erfarenhet fortfarande levererar artiklar, nyhetsinlägg och recensioner inom media med störst fokus på spel.

lizen