Posted By nadja
Commodore och C64-spel i mobilen

Commodore var pionjärerna inom tv- och datorspel som gjorde många barn och ungdomar lyckliga under 1980-talet. Företaget lanserade datorer för hemmen, vilket tidigare var förunnat företag. De börja med att släppa PET och därefter kom VIC-20, Commodore 64 och 128, samt avslutade med Amiga innan företaget gick i graven 1994. Enligt Guinness Rekordbok är det hemmadatorn Commodore 64 som är den enskilda hem- och datormodell som sålts mest i världen, drygt 170 miljoner datorer. Det är ett rekord som kommer förmodligen kommer bestå för all evighet.

Du kan numera möta varumärket Commodore igen eftersom några italienska ingenjörer har gjort det möjligt för dig att kunna spela gamla C64-och Amigaspel via emulatorer på din Androidmobil. Du kan söka på en sökmotor efter dessa, precis som om du letar efter ställen som Enklare för att låna pengar, för att sedan få massor av spelupplevelser och underhållning på en och samma gång.

Nostalgi – de bästa C64-spelen

Nu kan du faktiskt spela gamla Commodorespel på din mobil och även på din dator om du hellre vill det. Detta gör att du kan testa och roa dig med de gamla spelen som var populära i tv- och datorspelens guldålder. Här kommer några speltips:

The Last Ninja-spelen

The Last Ninja kom i två versioner under 1987 och 1988. Dessa var epokgörande och tog sina spelare med på äventyr i en värld av action, finlir och kluriga gåtor. Grafiken i spelen kändes otroligt verkligt då du slungades tillbaka till Japan och musiken var underbar, vilket gav en atmosfärisk historia. Över 750 000 personer i Europa köpte spelen när de släpptes.

Winter Games

Winter Games och Summer Games är de två första C64-spelen som flera kunde spela samtidigt och de lanserades 1985. Detta var synonymt med speltillverkaren Epyx. De lanserade många geniala sportspel för tv-spelskonsoler och datorer.

Pirates!

Det kanske är svårt att föreställa sig, men 1987 när spelet släpptes var pirattema väldigt ovanligt. I detta spel skulle du fightas med svärd både på land och vatten. Du skulle dessutom se till att dina pirater fick mat och liknade. Detta gjorde att du fick använda dig av strategier.

LucasArts

LucasArts släppte många sanslösa och charmiga klassiska spel under 1980- och 1990-talet. Då du kunde spela Loom och Monkey Island som var fantasifulla speläventyr som tog toner till hjälp för att kunna manipulera omgivningen. Det som LucasArts är mest kända för är att de också gjorde spel som var baserade på Star Wars-filmerna. Du kunde exempelvis underhålla dig med TIE Fighter och X-Wing som var coola och häftiga rymdsimulatorer.

Vilken underbar känsla de spelen gav. Förutom att spelen hade bra och mjuk styrning fick du också möta på motstånd. Du kunde mycket sällan klara av något av uppdragen redan på ditt första försök. Därför var du tvungen att ta en funderare på vilken taktik du skulle använda. Musiken var till och med anpassade efter handlingen i spelet, vilket var revolutionerande på den tiden. Det gjorde att inlevelsen blev total!

lizen