Posted By nadja
Barnkalaset, temakalas eller gammeldags

Barnkalaset, ja de kan se så olidligt olika ut beroende på vad barnen vill ha. Oftast när man frågar barnen hur de vill ha sitt kalas så kan de ju ha över tusen idéer. En massa ballonger, tårta, glass, fiskdamm, godisregn, discokalas -förslagen kan bli oändliga. Skulle de få välja sitt kalas skulle nog många barn vilja att man tar dit deras största idol, och hur dyrt skulle inte det bli? Det är det väldigt få föräldrar som har råd med.

Hos Barnkalaset.se hittar man godis, fiskdamm och skratt i mängder.

Att hitta något som passar de flesta barn brukar inte vara så svårt. Det är väldigt få barn som inte gillar kalas. Barn tycker oftast det är roligt när de får det där inbjudningskortet. Det är lite ”wow, jag blev också bjuden”. Vilket kalas ska man då välja? Ett sådant som var vanligt förr med korv, tårta och fiskdamm? Ja det kanske inte är det allra roligaste men det är ett billigt alternativ. Det går givetvis att lägga ner hur mycket pengar som helst på ett barnkalas men det är inte alla som har råd med det. Det finns väldigt bra hemsidor där man kan köpa partytillbehör som pynt , ballonger, serpentiner m.m. Kolla bara in allting roligt som finns på hemsidan som jag länkat till här nere.

Olika företag erbjuder oftast att anordna kalaset mot en kostnad. Det kan vara allt från bowlingkalas, skattjakts kalas, leklands kalas, badkalas m.m. Det brukar inte vara jättebilligt men är ett bra alternativ eftersom man har det någon annanstans och du slipper städningen.

Om din dotter/son tycker om något särskilt är det ju lite roligt att alla ska ha det temat. Man behöver inte göra något svårt tema utan man kan ha färgen rosa eller liknande. Allt går att förenkla.

Själv föredrar jag när det går att ha barnkalaset ute. Det är så enkelt och boendet behöver inte se ut som ett bombnedslag när det är klart. Det är väldigt skönt om man bor i hus och kan begränsa kalaset till bara en del av huset, vilket gör det mycket lättare att städa undan allting. Bor man i lägenhet kan man ibland ha möjlighet att hyra en lokal, och då kan det vara skönt att göra det.

Sedan är det ju detta med presenterna till födelsedagsbarnet. Det är inte alls lätt. Oftast så vill de ha så många paket som möjligt. Personligen tycker jag att det är bättre att gå ihop och köpa något som kostar lite mer men eftersom barnen oftast vill ha så många paket som möjligt så är det bättre att köpa billiga. Har man dålig koll på vad de önskar sig så är det bästa tipset att köpa ett presentkort på någon leksaksbutik. Då får de välja själv vad de vill köpa och så kan de lägga till pengar om de vill handla något dyrare.

lizen